Yritys

Tulenrako Oy – Koneellisesti kannolta uuniin

tulenrako

Tulenrako Oy on vuonna 2004 perustettu. Yhtiöllä on kuitenkin pitkät perinteet ja osaaminen puun käytön ja jatkojalostuksen suhteen. Omistaja Yrittäjäneuvos Markku Koskenniemi hyppäsi itse 15 vuotiaana metriseen hankeen kirveen ja pokasahan kanssa 40 c tukkisavotalla Lapissa. Näiden kokemusten myötä on syntynyt huippuunsa hiottu slogani ”koneellisesti kannolta uuniin ”. Ilman kädenjälkiä.

Tulenraon tuotantolinjalla on käytössä myös koneellinen kuivauslinja, mutta valtaosa klapien tekoprosessista toteutetaan oikeaan aikaan kaatamalla ja suurissa katetuissa ulkokatoksissa kuivattamalla vanhojen opittujen perinteiden mukaisesti, ja vieläpä omista metsistä. Näin ollen klapien laatu ja kuivuus on ensiluokkaista. Pääraaka-aine on koivu.

Lämmitystehon ja hyötysuhteen kannalta oikea osaaminen tulisijan rakenteessa, sekä polttamisessa on avainasia. Kun ketju kannolta uuniin on kunnossa vaivaton tulisijan hoito mukaanlukien. Pitkäaikainen yhteistyö teknisen yliopiston kanssa on ollut tuloksellista Tekniikan kunniatohtori Markku Koskenniemen mielestä on puulla lämmittäminen edullinen terveellinen ja nautinnollinen tapa kiteyttää hän.